I would never leave this room!



Det här sovrummet behöver bara beskrivas med ett ord: fabulous! Sängen ser så komfortabel ut med fluffiga kuddar och många lager sköna täcken. Trägolvet i varm färg och de sandfärgade väggarna passar väl ihop. Brickan på golvet som väntar på en med nybryggt te och en hög dagsfärska tidningar. Den fantastiskt fina byrån i mörkt trä med mjuka former. Och sist, men definitivt inte minst, den iögonfallande samlingen av reseväskor på hög intill väggen. Hade det varit mitt sovrum hade jag vägrat sätta min fot utanför rummet!

Grå betong



Grått är en färg som ofta upplevs som trist och dyster. Men med rätt kombinationer kan man få till en riktigt läcker känsla och bilden ovan är ett utmärkt bevis på det! Intressant konst som blickfång, moderna möblemang och den antikvita öppna spisen fungerar som motpelare till den annars så tunga färgen. Riktigt snyggt!

Foto: Living ETC

Glasgow weekend


Efter att ha suttit och kikat på avgångar och destinationer bestämde vi oss för att det skulle bli två välbehövda semesterdagar i Glasgow, Skottland (om ganska prick två veckor). Glasgow är kanske inte en stad som man vanligtvis kopplar ihop med "weekendstad" men det är precis det som gör den charmig. Man får helt enkelt gå runt som en av lokalinvånarna och man slipper känna sig turistig. Dessutom är shoppingen där helt klart underskattad!

En av oss har redan varit där detta år men det gör bara att vi får mersmak. Skottland och Glasgow är helt klart underskattade destinationer!

Vi lovar er att ge er en utförlig guide +redovisning efter våra två dagar i Glasgow. Dessa dagar kommer inte spenderas i lathetens tecken kan vi i varje fall avslöja!

4 favoriter - PAR COURRIER



Par Courrier är franska och betyder per post. Och vilket namn vore egentligen mer passande för ett företag som etablerat sig på internet och levererar sina produkter på det gamla hederliga postsättet?!

Personen bakom företaget och webshopen heter Magdalena Ahlberg, och hon berättar att företaget har en stor själ och drivkraft. Vi tycker att det märks tydligt på den eleganta och lättnavigerande hemsidan, men det imponerande sortimentet av fantastiska inredningsprodukter säger ändå allt! Vi känner oss som exalterade små barn i en leksaksaffär. Vi vill inhandla varenda sak, liten som stor! Dock har vi efter många om och men lyckats välja ut fyra favoritprodukter som hjärtat klappar lite extra för.

Om du inte har hittat till den UNDERBARA webbutiken innan, så är det onekligen på tiden att du klickar dig vidare med detsamma!

Collage med produktbilder från Par Courrier

Robust enkelhet



Dagens härliga interiörbilder kommer från amerikanska Southern Accents. Vi älskar den gamla jordgloben, stegen framför fönstret, den inbyggda bokhyllan med rundad topp, sittpallen, veden i den öppna spisen... kan hålla på i en evighet, men det ska vi dock inte göra. Se och njut istället!

Foto: Southern Accents

Anyhow


Måste bara tipsa våra läsare om Anyhow som säljer massvis av härliga och unika inredningsprylar som vi anser är väldigt prisvärda. I detta inlägg ser ni några produkter ur deras onlineshop som vi tycker lite extra om.

Vi på J'adore kommer inom kort lägga in en liten beställning ;-).


Foto: Anyhow


Ny kategori


Nu har J'adore Decor fått en ny kategori som kommer heta Stilbrott. Här kommer vi lista de saker vi tycker bör vara förbjudna i alla hem. Det finns helt enkelt inga ursäkter för att ha vissa saker i sitt hem.

Först ut blir denna horribla "förvaringsmöbel/skrivbord" som finns i allt för många svenska hem. Det mest chockerande är att den faktiskt kostar över 1000-lappen på Jysk (vilket gör att vi verkligen inte förstår oss på hur man får för sig att införskaffa en sådan). Själv skulle vi betala för att bli av med en sådan möbel om den mot förmodan dök upp hemma hos oss. I dagens läge finns det andra smarta/snygga lösningar för att dölja stationära datorer och skrivbordsmaterial som sällan är speciellt snygga att ha synliga. Vissa saker är faktiskt inte till för att visas..

Cinnamon and sugar


♥ - J'adore Decor loves Yankee Candle!

Foto: J'adore Decor


Martha Stewart Collection


Martha Stewart är en stor inspirationskälla här på J'adore Decor. Vare sig det handlar om matlagning, pyssel eller inredning finns det sällan något som Martha misslyckas med. Dessutom gästas hon ofta är duktiga inredare och dekoratörer som även är med och inspirerar tittarna (som då är en del av "the Martha Stewart crew").

Eddie Ross är en blogg som tål att nämnas. Eddie var bland annat med i Top Design och driver en inredningsblogg under sitt eget namn. Vi rekommenderar verkligen att ni tar en titt i hans arkiv där han bjuder på många vintagetips och inspirationsbilder. 

Befinner man sig i USA kan man få tag på Martha Stewart kollektioner på både Wall Mart och Macy's.

Har man dock inte tillgång att spendera slantar på hennes underbara kollektion kan man kika in på hemsidan och få tips och idéer. Många av dem är både förmånliga och som ger ditt hem "det lilla extra".

Foto: Martha Stewart Collection

Yankee Candle


Det finns två saker som vi på J'adore Decor saknar i Sverige. Det första är givetvis Starbucks som vi hoppas etablerar sig i Sverige asap. Det andra som inte vore helt fy skam är om Yankee Candle skulle slå upp portarna i Sverige. De amerikanska invånaran som är helt frälsta i dessa ljus har alltså egna "Yankee Shops" som säljer dessa underbara doftljus.

Trots att Yankee Candle går att få tag i Sverige (i välsorterade inredningsaffärer) finns sällan de specifika dofterna man söker. Dock kan vi i Sverige beställa hem ljusen via nätet vilket fungerar alldeles utmärkt. Däremot slår inget charmen av att välja sin alldeles egen doft i en hederlig Yankee Candle Shop.

Foto: Yankee Candle

Nyheter hos Åhléns


Åhléns har fyllt på med ett förvånansvärt snyggt höstsortiment. Det märks ganska tydligt att det gäller att personifiera sitt hem år 2009/2010 och det finns många spännande och unika detaljer som gör att man kan skapa sin personliga stil. Det tycker vi på J'adore Home är helt fantastiskt!

Våra Åhlénsfavoriter är glasflaskorna över som är inspirerade av returflaskor samt timglaset nedan. Priserna ligger mellan 69-159 kronor.

Foto: Åhléns

Stamps


Dessa underbara stämplar är inköpta på Granit som säljer produkter som rör förvaring +kontorsmaterial.

Stämplarna är perfekta att använda vid tillverkning av kort och inbjudningar samt i scrapbooks.

För att hitta din närmaste Granitbutik kan du kika in här.


Foto: J'adore Decor


Rama in


Ramar från IKEA, SIA och Gallerix.

Hos oss har det nyligen spikats upp en New York inspirerad tavelvägg. Samtliga motiv är fotade i USA och kartan längst till höger är en klassisk turistkarta inköpt i just -New York.

Foto: J'adore Decor

Before and after


Detta gudinnehuvud fyndades på en torgmarknad för ungefär ett år sedan. Det kändes dock som om den behövde en  liten makeover för att passa in i badrummet (där den har stått sedan den införskaffades). Så för några dagar sedan sprayades den med guldfärg från Biltema.

Så här blev slutresultatatet:
 
Foto: J'adore Decor

Veckans vintagefynd


Veckans vinagefynd är denna bricka som fyndades på en röda korset second hand här i stan.

Brickan kommer bli en utmärkt serveringsbricka samt ljusbricka beroende på användningstillfälle.

Vare sig man serverar vackra cupcakes eller exklusiv champagne kommer den bli en favorit i köket framöver. Dock tror jag att den främst kommer användas som ljusbricka nu under hösten då mörket är på ingång i vårt avlånga land. 

Foto: J'adore Decor



Ovala uppläggningsfat



Idag önskar jag att jag hade de här uppläggningsfaten från Pottery Barn i min samling. Tänk vilka fina dukningar man kunde göra med dessa som center pieces! Jag tycker verkligen att man ska servera maten i fina skålar och fat istället för att ställa stekpannan eller kastrullen rätt på matbordet. Det gör väldigt stor skillnad!

Jag skulle förövrigt inte tacka nej till de fantastiska hortensiorna som står i den fina kannan. Jag fullkomkligt älskar hortensior, det är sensommar och tidig höst för mig!

Foto: Pottery Barn

Photo wall



Ramar i olika storlekar, färger och former drar till sig uppmärksamhet och gör väggen levande. Häromdagen spikade jag upp en drös tavlor hemma hos mig och vilket lyft det blev! Måste ta bilder och visa vid ett senare tillfälle. Fram till dess får bilden ovan inspirera!

Foto: Sköna Hem

Round table



Tänk att något så enkelt kan vara så snyggt? Jag syftar givetvis på det fantastiska runda bordet med tillhörande stolar! Här pratar vi design när den är som allra bäst. Toppat med en blomstrande fin blombukett och små enkla detaljer så kan slutresultatet inte bli annat än lyckat! Där hade jag gärna ätit min frukost och läst morgontidningen just nu!

Foto: Elle Decor

New York souvenirs



En våg av fredagskänsla har sköljt över mig ikväll. En dag för tidigt, men vad gör det? Sitter och njuter av trevlig bloggläsning och lyssnar på skön bakgrundsmusik. Nu fattas bara ett glas vin och några bitar god mörkchoklad, men det får bestämt vänta till morgondagen!

Har plockat fram och lagt bort en hel hög prydnadssaker idag. Ombyte förnöjer onekligen! Hittade några souvenirer från New York, The Empire State, som jag beslöt mig för att låta ligga framme. Skyskraporna är egentligen ett set för salt och peppar, men de fungerar ju utmärkt som prydnader också. Och vad vore New York utan sina yellow cabs?!

Foto: J'adore Decor

Mörkt trägolv



Jag tror aldrig att jag har suktat så efter mörka golv som jag gör nu! Kanske har min längtan förstärkts efter att ha sett hur snyggt det blev hos min f.d. chef. De la nämligen in ett brasilianskt körsbärsgolv i sitt nya kök och snyggare golv får man leta länge efter!

Golvet på bilden illustrerar precis det jag menar. No further words needed!

Bild: Houzz

Homes and Gardens



En av mina absoluta favorittidningar är Homes and Gardens. Den gör mig aldrig besviken. Sidorna är fyllda med inspiration som gör den väl värd varenda krona. Oktobernumret är särskilt bra och det finns att köpa till pressat pris (39 kr) på Pressbyrån just nu.



Bilden ovan hittade jag bland Homes and Gardens bildgalleri. Oh my vilket vardagsrum! Högt i tak, härligt feminina färger och en fin samling udda stolar. Skulle det vara mitt vardagsrum så skulle jag aldrig lämna rummet!

Bild: Homes and Gardens

Brick wall



Jag fullkomligt älskar tegelväggar! I sovrum, i hallen, i köket... ja nästan överallt tycker jag den robusta väggen passar in!

Country Living visar hur snyggt en tegelvägg kan göra sig i ett vanligt sovrum. Med en antik sängstomme, ljust sänglinne, små och nätta bordslampor och en romantisk takkrona kan man få en riktigt trevlig och harmonisk känsla i sovrummet! Så fint!

Foto: Country Living

Bold purple!



Dagens interiörbild kommer från LivingETC. Titta bara på det stora klädskåpet som målats i en vågad lila färg. Färgen gör ju hela skåpet, som i sin tur sätter prägel på hela rummet! Det får mig också att inse att jag (och flera med mig) borde våga ta steget från det trygga vita till lite mer bolda färger. Vi har inget att förlora; det värsta som kan hända är att vi får måla om!

Att rummet sedan verkar vara ett dressingrum, eller åtminstone en dressinghörna, gör det inte mindre tilltalande. Vilken tjej (eller kille) drömmer inte om att ha en helt separat del i huset, med goda förvaringsutrymmen och till för att kunna välja ut sina kläder med omsorg?

Foto: LivingETC

Whippet Grey


Om jag skulle beskriva kärlek vid första ögonkastet så skulle jag hänvisa till brittiska Whippet Grey. Mitt hjärta slog några extra slag då jag tittade igenom deras utbud av underbart vackra och originella saker. Föremål som är fina i all sin enkelhet, men som samtidigt osar av känsla och karaktär. Som den stilfulla pennbehållaren ovan. Den skulle lyfta vilket skrivbord som helst!



Kalender i valnöt som designades år 1959. Perfektion i sin enkelhet!



De gamla skyltarna från Liverpools hamnar skulle jag gärna dekorera med hemma hos mig. Whippet Grey säljer autentiska skyltar som går ända tillbaka till tidigt 1950-tal. Namnen kommer från båtar som tillhörde Liverpools blåa kanallinje. Skyltarna placerades längs med piren och indikerade att båten hade dockat.

Foto: Whippet Grey

Pillow cases



I veckan kom en ytterst trevlig leverans från H&M Home. Och OM jag blev positivt överraskad! Tre otroligt fina kuddfodral i härlig kvalité och till det makabra priset 79:50 kr/st. I'm in love!



Foto: J'adore Decor

Penthouse





Dagens inspirationsbilder bjuder Ralph Lauren på. Tankarna för mig till en bachelorvåning på Manhattan. Den maskulina stilen med mörka färger, strama linjer och enkla detaljer osar igenom datorskärmen. Fint!

Bilder: Ralph Lauren

Union Jack


Foto: Dailymail.co.uk

Storbritannien är på tapeten igen. Deras vackra flagga Union Jack synns både till höger och vänster i inredningssammanhang numera.

Själv inhandlade jag nyligen en vacker teburk som går just i Storbritanniens tecken. En fin detalj till hemmet och perfekt för höstens kommande testunder!


Foto: J'adore Decor

RSS 2.0