Destination Zürich


Karta: switzerlandtravelguide.net


Om ganska exakt en månad befinner sig J'adore Decor i Zurich på en weekendsemester.




Zurich beskrivs såhär av SAS:s resmålsguide:

Shopping


Foto: flickr.com & jelmoliholding.ch

Bahnhofstrasse. Ett av de mest inflytelserika shoppingstråken i Europa. Butiker med Louis Vuitton-väskor, armbandsur för 30 000 franc och svindyra juveler finns längs med hela gatan.

Kreis 4. Zürichs gamla arbetarkvarter är numera snyggt restaurerade. Men här hittar du ändå en uppsjö av antikvariat, secondhand-skivbutiker och andra affärer fulla med onödiga och alldeles nödvändiga prylar.


Foto: teuscher.com & flickr.com

Konditori Teuscher, Delmoli Department Store, Bahnhofstrasse. Chokladälskarens våta dröm där du bland annat kan köpa champagnetryfflar i massor.

Schipfe. Ett av Gamla stans äldsta områden där du hittar små designbutiker med allehanda handgjorda varor och konsthantverk.2

Nattliv och nöjen


Foto: recruitsoffshore.com

I staden frodas just nu en levande klubbkultur, speciellt i Niederdorf och västra Zürich. I industrikvarteren nordväst om Langstrasse finns mobila svartklubbar som du hittar genom att hålla utkik efter flyers längs med gatan. Här finns även en gedigen livescen koncentrerad på jazz och rock. Föredrar du klassiskt, opera och balett, så har du också kommit rätt. Det är bara att välja och vraka.

Kaufleuten, Pelikanstrasse 18. Houseklubb som drar till sig klubbkids, designer, musiker och annat trendigt utefolk. Wall Street Journal har rankat stället som ett av världens bästa partyhak. Vägg i vägg finns baren med samma namn. Ägna ett par extra minuter framför spegeln innan du går dit.


Foto: fineswisswine.ch

Oepfelchammer, Rindermarkt 12. Bar med krackelerande trädetaljer inhyst i en 200 år gammal byggnad. Ölen i det lilla övre rummet lockar mängder av Zürichinvånare och det är ofta trångt. Stängt söndag-måndag.



Något som jag själv skulle vilja tillägga i "guiden" ovan är att man inte får missa att besöka någon av alla Luxemburgerli "konditorier" som ligger utspridda över staden. Schweiziska mascaroons får man för allt i världen inte missa!


Foto: flickr.com 

Mascaroons finns i många smaker. I de vackra kartongerna trängs ofta smaker som champagne, jordgubb, citron, mocca och persika.

Att ta sig till Schweiz tar ca två timmar med flyg från Stockholm, Arlanda. Förmånliga biljetter säljs via SAS och Swiss airways.


Vacation crafts




När semester övergår till vardag tycker jag att det är särskilt viktigt att blicka tillbaka på sommarens ljuspunkter. Hämta energi från de lata dagarna, minnas alla trevliga utflykter och inte minst samvaron med nära och kära.

Pysselexperten, med stort P, Martha Stewart tipsar på sin hemsida om bl.a. "vacation crafts". En härlig idé, tycker jag!

Framkalla de där underbara bilderna som togs under semestern och rama in. Ta en tom burk och gör den till en semesterburk genom att fylla den med härliga minnen. Gör en fin pennburk att ställa på arbetsbordet eller skapa ett mini scrapalbum att kunna bläddra i. Saker som förgyller vår vardag och som ger positiv energi när vardagen kan kännas tung och grå.

Bilder: Martha Stewart


Zara Home



För er som har missat har Ellos börjat sälja delar av Zara Homes sortiment. Långt ifrån lika bra som att få en "riktig" affär här i Stockholmsområdet men man får hoppas att Zara Home har planer att etablera sig här inom en snar framtid!

Tills dess får man klicka sig in på deras hemsida för att ta del (och inspireras) av deras underbara sortiment som består av allt från detaljer till lakan, badlakan och filtar.



Foton: Zara home

Inreda efter säsong



Att amerikanerna gillar att dekorera massivt inför sina högtider har knappast undgått någon. Men att de även är duktiga på att inreda efter årstider kanske inte lika många tänker på.

Nu till hösten hittar jag min inspiration bland de amerikanska inredningsbutikerna och olika inredningstidningar. Jag strävar efter att bli bättre på att inreda efter säsong. Nu när hösten är på ingång är det hög tid att förändra hemmet med enkla medel. Själv ska jag göra det genom att köpa växter som är höstliga, byta ut gardiner och kuddar till murrigare färger, ställa fram fler ljuslyktor och duka middagsbordet med granna servetter. Små förändringar förnöjer!

Bild: Pottery Barn

Var sak har sin plats




Jag kan definitivt bli bättre när det kommer till förvaring och organisation. Min slarviga sida tar alldeles för ofta över och jag kallar resultatet för mitt "organiserande kaos". Men är det ändå inte underbart när var sak har sin plats? Att ha en god översikt och lätt hitta det man letar efter? Bilderna ovan inspirerar i alla fall mig att sträva efter en mer ordnad tillvaro.

Foto: LivingEtc


Flower Power



Laura Ashley har än en gång lyckats ta fram inspirerande visningsrum för fall/winter 2009. Fastnade särskilt för deras Flower Power rum, som kanske inte känns så typiskt höstig med sin rosa kulör men visst blir man glad bara av att se på bilderna? Bara för att höst och vinter medför mörkare och kyligare tider behöver inte ens hem gå i samma fotspår!



Blir med ens sugen på att införa chockrosa detaljer till hemmet! Och shoppa loss på Laura Ashley för den delen, deras utbud är rena himmelriket för en inredningssucker som mig!

Foton: Laura Ashley

Flea market



Söndagar är, enligt mig, den perfekta dagen till att pyssla med hemmet och allt däromkring. Jag älskar att besöka loppmarknader och att kunna strosa där i lugn och ro. Titta på gamla saker som letar nytt hem. Ibland hittar man några riktiga guldkorn, som idag. Jag kom över en stor mässingbricka för ynka 40 kronor. Som hittat!

Tänkte visa några förslag på hur den kan komma till användning, så titta gärna in senare för en uppdatering!

Foto: J'adore Decor

Worth seeing!



Har du, liksom jag, problem med att mode- och inredningstidningar växer på hög? Underbara, inspirerande tidningar som man för allt i världen inte vill slänga bort, men som ändå tenderar ligga orörda där i högen. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på alla fantastiska bilder som förtjänar att bli sedda, men som inte har sett dagsljus sedan tidningen bläddrades i senast. 

Jag har, till viss del, löst problemet genom att klippa ut mina absoluta favoritbilder och rama in dem. Som bilden ovan. Urklippet kommer från amerikanska Vogue (juli 2008) och det har ramats in i en svart Ribbaram från Ikea. Tavlan hänger numera på väggen och kan beundras var dag. Precis som den förtjänar att göra!

Foto: J'adore Decor

Ciao Italia


Huvudrätten serverades på ett fat från Mateus.

I dag har det tillretts en riktigt god pastarätt á la Italien. Till det blev det baguette (som doppades i olivolja) samt mozarella, tomater och färsk basilika. Lördagsmys på ett mer... sofistikerat sätt!



Foto: J'adore Decor

MyIittala



Iittala har just nu ett generöst medlemserbjudande för alla de som handlar något i deras outletaffärer under augusti månad. Genom att uppge ditt namn i kassan får du Alvar Aaltos gråfärgade Votive-ljuslykta alldeles gratis! Den fina lyktan är lättkombinerad och fin som den är, men den kan även dekoreras med sand, stenar och dylikt för en extra touch. Eller varför inte använda den till dukningen och fylla med exempelvis fetaost eller oliver?! Bara fantasin sätter gränser!



Är du inte redan medlem så kan du registrera dig alldeles gratis här. Erbjudandet gäller t.o.m. 31 augusti 2009 och endast en gång per kund.

På Iittala outlet kan man även inhandla Arabia, BodaNova, Fiskars, Hackman, Höganäs Keramik och Rörstrand. Väl värt ett besök med andra ord!



Foton: J'adore Decor


RSS 2.0