XOXO, Gossip Girl


Två av huvudkaraktärerna i Gossip Girl, Serena van der Woodsen (spelad av Blake Lively) och Dan Humprey (spelad av Penn Badgley). Mattan är helt fantastiskt, likaså de skira gardinerna!

Tv-serier och filmer är en underskattad inspirationskälla! Där finns oändligt många olika miljöer att inspireras av och alltid finns det något som tilltalar en själv. Idag tänkte jag köra ett litet Gossip Girl tema. Karaktärernas liv präglas av lyxliv i staden som aldrig sover. Vårt eget liv kanske inte ser ut just så, men vem har sagt att vi inte kan ta efter deras sätt att inreda?


I seriens början bodde familjen van der Woodsen i penthouset på hotel Palace.


Frukostmåltid hos familjen van der Woodsen och Bass. Gillar det runda bordet som gör att man lätt kan överblicka och se alla de andra som också sitter vid bordet.


Ett häftigt sovrum med karaktär. Här gör belysningen verkligen skillnad och skapar en mystisk, men mysig känsla. Gillar också att sovrummet är uppdelat så att sängen avskiljs från soffgruppen med hyllavsatsen, utan att på något sätt skärma av de två delarna helt.


Serenas sovrum är en sann dröm! Sängen är dekorerad med vackra kuddar i olika textilier, gillar särskilt kuddarna i metallic! Tavlan är helt fantastisk och gör sig ännu intressantare ihop med den mönstrade bakgrunden.


Ytterligare en bild på Serenas härliga sovrum!


Senare i serien bor van der Woodsen här. Planlösningen är stor och öppen med enkla linjer. Inredare har dessutom lyckats få arbetshörnan intill trappan att smälta väl in med resten av interiören.


Gillar verkligen de vackra stolarna med mönstrad rygg, läckert till de beige sitsarna!


Lily van der Woodsens arbetshörna. På hennes skrivbord står en Zvizz-vas designad av Ingegerd Råman för Orrefors.


Valet av stolarna till ovanstående matbord kanske inte något självklart val, men ack vad snygga de är! Det som dock fångar min uppmärksamhet omedelbart är den magnifika tavlan. Den smälter nästan in i väggen, men den mörka lampan bidrar till att tavlans mörkare färger får ett intressant djup. Här pratar vi estetik!


I Brooklyn bor familjen Humphrey i en riktig industrilokal. Den råa lokalen är dock mysig inredd med mjuk belysning, varma färger och möblerad på ett sätt som uppmuntrar till umgänge.


När man kommer in till bostaden kliver man rätt in i ett öppet kök och vardagsrum. Själv är jag extremt svag för tegelväggen, tänk att ett så "rått" material kan vara så varmt och hemtrevligt!


Köket är verkligen hemmets hjärta och där tillbringar familjen en stor del av sin tid. Lagar de inte mat, så diskuterar de livets stora och små frågor här.


Det hem som inspirerar mig mest är Waldorfs bostad. Entrén är fantastisk, med det schackrutiga golvet, den eleganta trappan och några få men utsökt vackra detaljer.


Pelarna sticker ut med sin rödmarmorerande färg!


Blairs sovrum är romantiskt med den ljuva sängen, vackra blomsterarrangemang, öppna spisen och de dova färgerna.


Den vackra målningen smälter väl in och bidrar ytterligare till den romantiska känslan...


Mattan är ljuvlig och får gärna flytta in hos mig med detsamma!


Köket är mer klassiskt med det ljusa kaklet, de vitmarmorerade arbetsytorna och de vita köksskåpen... tidlöst men fortfarande elegant!

Kommentarer
Postat av: Alicia

Mycket fint alltsammans!

2009-11-22 @ 07:16:26
URL: http://blakelivelysstil.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0