Thom Filicias Showhouse



Ni känner kanske igen den här herren? Han heter Thom Filicia och är kanske mest känd för sin inverkan i Queer Eye for the Straight Guy (aka Fab Five). Har själv följt hans karriär sedan hans tid i tv och att han är något utöver det vanliga går inte att ta miste på.

Thoms senaste projekt är det design showhouse han inrett. Huset är en del av ett större showhouse project, Designer Visions: Cinema Style, i Soho Mews i New York City. Thom fick i uppdrag att designa huset efter en valfri film, gammal eller ny, och lotten föll på filmen The Big Chill. Han motiverade valet med att det är en smart och rolig film, med härliga karaktärer. Han nämner att han sett filmen många gånger under sin uppväxt och att den är tidlös. Den handlar om vänskap och dess drivkraft. Thoms utgångspunkt var att inreda ett hus för umgänge och underhållning.



Tapeten, "zebra grass" i en kall cappuchinofärg, i hallen kommer från Phillip Jeffries. Jag gillar hur den ger hallen en mjuk känsla, men samtidigt en ordentlig karaktär. Den mönstrade mattan är ett bra komplement och bidrar till en varmare ton i hallen!


Tavlan är magnifik! Jag fullkomligt älskar lager på lager känslan som ger tavlan ett intressant djup!


Det är tydligt att Thom lekt med formerna här. Den runda spegeln, med de fyrkantiga bordslamporna och det rektangulära bordet skapar en intressant kombination. De kompletterar varandra mer än väl!


Thom ville skapa ett matrum som kändes spännande och sexigt. Syftet var att ge besökaren en riktig upplevelse när denne klev in i rummet. Den stora hästtavlan är monterad på glas, vilket ger färgerna en särskilt glänsande lyster. Tavlan bidrar till den romantiska och jordnära känsla som Thom är ute efter.

Matsalsbordet är designat av Thom själv. Bordsytan är gjort av återanvänt trä och botten består av metall. Att det är runt gör att människorna som sitter runt bordet tittar på varandra, vilket gör det mer intimit och stimulerar till konversation. Stolarna är målade med färg från Ralph Lauren (Mango Gold).


En härligt inspirerande dukning! Tänk vad lite färg gör! Kanske dags för mig att addera lite karaktärsfärger till mitt "klassiska vita porslin"?!


Läderfåtöljerna är fantastiska och får gärna flytta in till mig! :-) Tavlan på bokhyllan föreställer Andy Warhol.


En bricka med förfriskningar står framför Robert Moodys tavla "airplane".


Vardagsrummet tillhandahåller bland annat två soffor med sittplatser för många och ett jättestort vardagsrumsbord. Thoms tanke var att det skulle fungera som en plats där man kan ställa ner mat och dryck. Vardagsrummet är designat för att verkligen kunna leva i. Det fungerar till att hålla ett cocktailparty för 50 personer, men det går minst lika bra att beställa hem kinamat för 5 och titta på film.



De vackra gardinerna kan även täcka tvn om så önskas. För även om tekniken har gått framåt och dagens elektronik är betydligt slimmare än tidigare, så är det ändå inte alltid särskilt vackert att ha en rektangulär mörk sak framför en som stjäl fokus.



Sovrummet är målat i en mörkgrå färg som förändras med ljuset. Den mörka färgen bryts av med de horisontella listerna i en ljusgrå nyans. Att montera lister på bredden lurar ögat att tro att rummet är bredare än det faktiskt är.


De vackra golvlamporna kommer från Robbey Alley. Fåtöljerna kommer från Bulgari och pryds av en cashmerefilt i en härligt uppfriskande färg. Golvet pryds av en leopardmönstradmatta i grönt och lavendel. Om mattan säger Thom "Det är djurmönstret för alla de som inte gillar djurmönstrat, mig inkluderad."


I gästtoan gick Thom ut i svängarna och valde en tapet med träd och små fåglar. Tanken är att den bolda tapeten ska överraska besökarna, likt en liten trevlig present. Lägg även märke till hur speglarna är placerade på väggen. Genom att placera dem i olika höjd ger det utrymmet ett helt annat djup än om de hade varit placerade på rad.


Friskt vågat, men ack så uppfräschande och annorlunda!


Badrummet tillhörandes det stora sovrummet. Handdukarna kommer från Hotel Collection och jag har faktiskt likadana själv. Världens underbaraste frotté, ni har mitt ord på det! Har ni vägarna förbi USA, se till att få med er några handdukar hem. De kan bl.a. inhandlas på Macy's!


Underbar uteplats!


Här vill jag sitta just nu och avnjuta en god flaska vin i goda vänners lag!

Bilder: Skanfest.org, House Beautiful

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0