Barnrum

Här kommer det utlovade barnrumsspecialet. Samtliga bilder kommer från amerikanska PotteryBarn, med den enkla anledningen att de enligt mig sjäv är mästare på att inreda stilfullt och praktiskt. Dit återvänder jag själv om och om igen när jag är i behov av inspiration! De kan helt enkelt sin sak och gör mig sällan besviken! :-)



Våga använda färg! Vi svenskar är alldeles för dåliga på att gå ut i svängarna och kör alltid på vitt, vitt och åter igen vitt. Barn ger oss en utomordentlig orsak till att gå lös på färgavdelningen och välja och vraka bland det fantastiska sortimentet. Står du i valet och kvalet mellan några färger? Köp små färgprover och måla på väggen, så ser du snart vilken som känns rätt! När rummet är färdigmålat kvarstår frågan om det är du eller dina barn som är nöjdast! :-) 



Investera i sköna sittplatser, såsom en stor skön soffa eller fåtöljer! De kommer komma till glädje om och om igen, när favoritboken plockas fram eller när barnprogrammet visas!


Liva upp rummet med textilier! Blanda kuddar, filtar, påslakan och överkast i olika färger och mönster. Det hade lätt blivit för mycket i ett vanligt sovrum, men barnrum kommer undan med det precis som barn själva gör. De kan bära randigt, rutigt och prickigt på en och samma gång och vara sötare än någonsin!



Idag finns det en hel uppsjö av bokhyllor i olika färger, former och storlekar. Bokhyllan som ser ut som ett dockhus är rena rama drömmen i ett barnrum! Dessutom är förvaring A och O, med tanke på barnens enorma uppsjö av leksakssamling och dylika prylar!



Anslagstavlor och skoltavlor att skriva på är utmärkta i barnrummet. Häng upp barnets teckningar och pyssel eller träna bokstäver och ord på tavlan. Dekorativt och praktiskt på en och samma gång!



Kan inte nog poängtera vikten av bra förvaring i ett barnrum. Utan utrymmen att ställa leksaker, böcker och spel på kommer det bli ett enda kaos av rummet. Lägg ner lite pengar och tid på att köpa behändiga korgar och sortera lego, pussel, klossar, dockor, bilar etc. Markera tydligt vad som förvaras i respektive korg eller låda och ställ undan. 



Investera i ett litet lågt bord som står mitt i rummet. På så vis slipper man ha allt på golvet (och därmed riskera att trampa på hårda legobitar, eller råka ut för olyckliga dammsugaröden) och barnens leksaker står stadigt och tryggt på bordet.



Ytterligare ett exempel på hur ett lågt bord kan komma till användning. Och visst är det trevligare för barnen att kunna ställa av sina saker någonstans istället för att ha allt på golvet?!



Böcker älskas av både vuxna och barn! Borra upp en tallrikshylla på väggen och lägg dit barnens favoritböcker. Det blir dels en vacker dekoration i sig, dels en praktisk lösning då böckerna alltid finns nära till hands!



Barn är små individer som växer så det knakar. Ett fel som många gör när de inreder barnrum är att de enbart väljer små möblemang. Självklart ska man anpassa möblerna efter barnen, men man måste också komma ihåg att kompensera med större möbler och dekorationer för att få balans i rummet. Det kan exempelvis vara bokhyllskomplex, stora tavlor eller en robust garderob!

Kommentarer
Postat av: veronika

Vilka härliga bilder och rum! :)

2009-10-16 @ 22:39:44
URL: http://veronikascrib.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0